tiistai 24. heinäkuuta 2012

Uusi osake seurantaan!Lisäsin Eristykseen yhden uuden potilaan, nimittäin Rapala VMC Oyj:n! :) Kaikille Rapala lienee ainakin nimenä tuttu, vaikkei kalastusta olisikaan harrastanut, eikö vain? No tässä tuli jo yksi Rapalan vahvuus, tunnettavuus. Brändi, tai oikeastaan brändit mitä konserni sisältää. Niitä ovat lisäksi Shimano, Humminbird, Magellan, Peltonen, Rex, Alpina, Remington ja Bushnell. Konserni on alallaan suurin ja sillä on toimiva, sisäänrakennettu maahantuonti- ja markkinointiverkosto. Suomessa toimii esimerkiksi Normark Sport Finland Oy, joka on Rapala VMC Oyj:n tytäryhtiö, jonka toiminta on pääosin konsernin sisäistä. Yhtiö toimii ns. ostotyökaluna maailmanlaajuisesti kolmansien osapuolten tuotteille, ja myy niitä edelleen konserniyhtiöille mm. Venäjälle, Baltiaan, Puolaan, Ukrainaan, Tsekinmaalle. Operatiivisesti toimintaa on hajautettu ja esimerkiksi keskusvarasto on Vantaalla, hankintapalvelut Liettuassa, hallinto Helsingissä ja kirjanpito Lahdessa.

Yhtiö on kaikinpuolin hyvässä kunnossa ja houkutteleva, muutenkin kuin vain vieheenä siimani päässä. Mutta sehän ei tee sitä vielä hyväksi sijoitukseksi.


Päivitin seurantalistan fundamentteja myös ajan tasalle, ja mieluista on, että Medtronic on kohentanut asemiaan! Myös Tesco näyttää listallani halvalta, varsinkin Wal-Martiin verrattaessa. Kolmaskin asia, minkä itselleni muistiin näin kirjoitan on se, että euron kurssi dollariin nähden on melko kehno nyt, joten eipä ole oikein ostajan markkinat P-Amerikan suuntaan, vaikka sinne allokaation arpa laajentanee salkkuani seuraavaksi. Analyysini Seadrillistä sai lukijoita yllättävän runsaasti liikkelle, mutta Medtronic tuntuu nyt todennäköisemmältä ostolta.

Tämän aamun uutisten perusteella odotellaan jo Espanjan ja Italian valtioiden avunpyyntöä oman valtiontalouden tukemiseen...ei siis enää pankkisektorin. Vuosia kasvanut julkisen talouden alijäämä on saanut vientivetoiset maat lopulta niiaamaan. Suomi sai sentään Moody's -luottoluokittajalta kehuja. Tämmöistä, syyskuun loppua odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti