tiistai 1. lokakuuta 2013

Kvartaalikatsaus Q3/13 +6,48%Yleinen, kypsää markkinasuhdannetta kohti kulkeva markkinavire sai salkkuni kulkemaan myötätuulessa. Niin, samoin kulki kyllä indeksikin, joten juhlan aiheet tämän pienen piensijoittajan kahvipöydässä jäävätkin siihen. Salkkuni TWR-tuotto viime kvartaalilta oli +6,48%.


Oma vertailuindeksini, joka koostuu mediaanina siis OMXHCAPGI ja All World Indexistä, kulki ylöspäin +10,75% edelliskvartaalin aikana. Tästä voi koostaa yksinkertaisen päätelmän: indeksisijoittaja on minua johdossa. Miksi siis en sijoita indeksiin enempää, vaan olen nostanut käteisposition kokoa pikkuhiljaa, mutta varmasti?

Koko vuoden TWR-tuotto on jättänyt itselleni luun käteen; vuoden alusta salkku on kasvanut TWR:llä mitaten +0,86%. En ole vallitsevaa inflaatiokantaa seurannut, mutta pitkän aikavälin rahan arvon alenema on syönyt omaisuuteni arvoa. Mitä olen saanut? Vatsanpuruja? En. Jännitystä? En sitäkään, mutta oppia ainakin. Aion jääräpäisesti jatkaa osakepoiminnalla nykyisellä strategiallani. Tenbaggerien etsiminen jatkuu, mutta jääköön nähtäväksi kuljenko lopulta tavallisena bullerona häviten vuosi toisensa perään markkinalle.

Jotta iso kuva ei jäisi aivan avaamatta, niin alla on screenshot Nordnetin salkun tuotosta OMXH:ta ja siellä koostamaani vertailuindeksiä vastaan. Voitolla ollaan molempien suhteen. Lisäksi kyseisestä tuottokaaviosta puuttuvat hyvätuottoiset Seligsonin Global Top 25 Brands ja S-osuudet.Automodularille olen antanut aikaa tämän vuoden loppuun saakka tehdä jotain. Jos mitään ei tapahdu, niin myyn kaikkien bulleromaisten tunteiden läpikäymisen jälkeen tämän holdin. Jos jotain tapahtuu, muutan sijoitusteesia, ja AM.TO saattaa jatkaa eloaan salkussani. 

1 kommentti:

  1. Vielä ei kannata todeta strategiaa onnistuneeksi tai epäonnistuneeksi. Vuositasolla ja muutenkin tulee vaihtelua tosi paljon verrattuna indeksiin, varsinkin kun strategiasi perustuu osakepoimintaan. Onnea siis tuleville vuosille ja uusi tarkastelu parin-kolmen vuoden päästä :)

    VastaaPoista