maanantai 5. marraskuuta 2012

Orion tullee saamaan uusia lääkkeitä markkinoille

Kun edellisestä positiivisesta signaalista on toivuttu (ODM-210 -syöpälääke, lehdistötiedote & omat kommentit), niin jo pukkaa uutta lehdistötiedotetta parkinsonin taudin hoitoon tarkoitetun ODM-101:n menestyksekkäästä faasi II:sta! Uusi levodopa-tuote on jatketta Orionin aiemmalle parkinsonlääkkeelle, joka on ollut varsinainen Midaksen sormi yhtiölle. Tässä kakkosvaiheen tutkimuksessa verrokkilääkkeenä käytettiin Stalevo®-lääkettä.
Tutkimusta johtava, kliinisen vaiheen II -tutkimuksen päätutkija, professori Claudia Trenkwalder, kommentoi tuloksia:


”Tämä vaiheen II -tutkimus osoittaa, että ODM-101-tuotteella on potentiaalia olla merkittävästi Stalevoa tehokkaampi Parkinson-potilailla, joilla esiintyy tilanvaihteluoireita. ODM-101 vähensi päivän aikana potilaille tulevia riittämättömän hoitovasteen jaksoja. Nämä edut saavutettiin ilman päivittäisiä toimintoja haittaavien tahattomien liikkeiden lisääntymistä.”

Orionin Stalevo ehti vakiinnuttaa asemansa standardihoidoksi (drug of choice) Parkinsonin tautia pitempään sairastaneiden potilaiden motorisiin ongelmiin. Nyt on siis tulossa parannettua painosta tästä ehdottomaan ykkösasemaan nousseen parkinsonlääkkeen jatkajaksi! Me like. Tosin tähän yhteyteen täytyy mainita, että Orionin pörssikurssiin on ladattu mielestäni jonkin verran spekulatiivista tuottoa, sillä nykyhetkeen diskontatut kassavirrat eivät liene ihan tuota 19,5 EUR tasoa, sillä kumpikaan ODM-201 ja ODM-101 -lääkkeet eivät ole vielä markkinoilla ja täten niiden kaupalliseen tilaan tuleminen on vielä osin epävarmaa


Seuraan mielenkiinnolla julkisuuteen laskettavia lehdistötiedotteita, sillä niiden varassa minäkin olen. Mikäli kolmannen vaiheen tutkimustuloksista kuuluu positiivista, olen valmis lisäämään Orionin painoa  huomattavasti salkussani. Pitänee kohta arvioida kassavirtoja ja intrinsic value uusiksi.

Omistan Orionin osakkeita. 

5 kommenttia:

 1. Olen tuijottanut Orionia jo tovin. Keväällä olin ostamassakin, kun kurssi laski jo 14,xx lukemiin, mutta päädyin odottamaan. 16,xx lukemissa jatkoin miettimistä ja päädyin ostamaan Fortumia 14,xx lukemissa sen sijaan. Nyt kurssin ollessa lähellä jakaantumisen jälkeisiä ATH-lukemia psykologinen lukko päällä ja en pysty ostamaan enää, vaikka sijoitus olisikin pitkä.

  VastaaPoista
 2. Orionin kurssi on noussut viimisen puolen vuoden aikana niin paljon, että vois luulla Stalevon patenttien jatkuvan ja sen lisäksi tulevan uusia keihäänkärkituotteita markkinoille. Toisaalta edelleen jatkuva epävakaa taloustilanne eittämättä nostaa Orionin kurssia korkeammalle kuin normaalissa noususuhdanteessa. Näillä hinnoilla en itse lisää.

  Jäi häiritsemään, että kuinka suuri osa Parkinson potilaista kuuluu tilanvaihteluoireesta kärsiviin ja tässä kohtuu luotettavasta lähteestä http://www.parkinsonsaatio.fi/parkinsonin-tauti/artikkelit/parkinson-potilaan-tilanvaihteluista

  VastaaPoista
 3. @pitkassajuoksussa: sehän riippuu tuottovaatimuksestasi, mutta pelkällä osingolla saanet vähintään viiden prosentin tuottoa.

  @kollega: hyvä pointti, sillä ei tule ajatella että Orionin parkkilääkkeet olisivat ainoita lääkkeitä ko. tautiin. Eivätkä edes ole tarpeellisia taudin tasaisissa muodoissa.

  Tarpeen on myös nostaa esiin "uuden Stalevon" kaveri ODM-103, jolla on menossa faasi I tutkimukset. Kyseessä on COMT-estäjä, mikä tehostaa parkinsonlääkkeen vaikutusta. Esiin on tuotava myös deksmedetomidiini, Precedex USAssa ja Dexdor Euroopassa (kauppanimiä). Precedex on kasvanut 27,2% tänä vuonna viime vuoden vertailuajankohdasta ja Dexdor on tuonut 8 milj EUR liikevaihtoa (vrt 0,9 milj EUR).

  Gordonin mallilla varovasti ja alakanttiin arvioiden saadaa intrinsic valueksi:

  Hinta = osinko / (tuottovaatimus - kasvutekijä)
  = 1,1€ (5vuoden ka.) / ( 0,11 - 0,06)
  = 22 €

  Kasvua huomioimaton stabiili tulostuotto lupaa noin E (ttm)/P = 1/13,2 = 7,5% tuottoa nykyhinnalla ostettuna. Kuten sanoin, mikäli saan silmiini positiivisia uutisia ODM-101 tai -201 faasi III:sta, niin ryhdyn lisäostoihin (mikäli käteistä on) :)

  VastaaPoista
 4. Lisäsin blogisi Sijoitus.org blogilistaan
  http://www.sijoitus.org/sijoitusblogit.php

  VastaaPoista
 5. Vilpitön kiitos! Jokainen uusi lukija on tervetullut, sillä olen ajatellut blogin olevan päiväkirjamaisten merkintöjen lisäksi ajatusten vaihtopaikka, jossa monta tyhmää päätä voi yhtyä yhdeksi tavalliseksi. Minäkään en ole taloutta opiskellut, joten yhdessä lukijoiden kanssa voin saada jotain nokkelaakin joskus pohdittua.

  VastaaPoista