perjantai 5. lokakuuta 2012

Ovatko parhaat yhtiöt parhaita? The market leaders

Tein kesällä Eristyspotilaistani listan ja portfolion Reuters Markets -tietokantaan, kuten jotkut voivat muistaa sen. Tarkkailulista tullee päivittymään taas tässä lähipäivinä, ja saadaanpa listalle myös yksi uusi osake! No mutta itse portfolio, miten se on kehittynyt. Katsotaanpa...
Viiden kuukauden vuoden tuotto, eli siis vajaan kahden viime kvartaalin tuotto on + 12,1 % ja Q3:lla biitattiin myös benchmarkina toimina Dow Jones Industrial Average -yleisindeksi roimalla  + 5,26 % marginaalilla! Tämähän  vaikuttaa helpolta. Todellinen vaihtoehto rahoilleni voisi siis olla esimerkiksi Seligsonin Top Global Brands -indeksirahasto... Tosin tässä yhteydessä tulee miettiä, että nouseeko markkinajohtajien ja vahvan taseen yhtiöiden pörssikurssi nimenomaan niiden vahvuuden vuoksi, mikä puolestaan erottuu eduksi epävarmoina talouden aikoina? Etsiikö instituutioiden ja piensijoittajien pääoma maailmalla niitä tuottavia sijoituskohteita kaiken aikaa, varsinkin nyt kun koroista ei ole paljoakaan saatavissa? Miten markkinajohtajiin sijoittamiselle käy sitten, kun härkämarkkina alkaa ja heikommatkin firmat alkavat tehdä tulosta?


En ole lisännyt Rapalaa kesäkuussa tekemääni listaan, mutta saatan tehdä yhdessä toisen uuden osakkeen ja yhtiön kanssa, jonka esittelen tässä syksyn aikana. Huomioikaa, että nekin ostot olisivat spekulatiivisia siinä mielessä, että osto sijoittuu tiettyyn ajanhetkeen ilman yritystäkään hajauttaa niitä ajallisesti. Portfolion parasta vauhtia on pitänyt Wal-Mart, toiseksi vauhdikkainta Medtronic ja kolmanneksi ripeintä Sampo. Sanotaanko kaunistellen näin, että hapottaa kohtalaisen paljon kun en lisännyt kumpaakaan salkkuuni elokuussa, kun rahat position avaamiseen olisivat olleet kasassa. Sampo liikkui noin jopa 19 EUR tasolla ja Medtronic 39 USD tasolla.

Katso myös edellinen Eristyspotilas-salkun aukaisu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti