keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Herkullinen ostokohde





Kun finanssimaailma odottelee yhä poliitikkojen ratkaisuja muutaman kriisin selvittämiseen, niin euro valuuttana on heikentynyt edelleen. Tämän vuoksi USD noteeratut tarkkailulistan osakkeeni eivät ole enää niin houkuttelevia. Olen suunnannut katsetta Eurooppaan, kiikarissa lähinnä Tesco, Sampo ja Rapala. Euro-osakkeetkin kuitenkin kärsivät, tai en osaa nimetä mitä ajattelen, mutta kuitenkaan kyseiset firmat eivät ole kovin lähellä määritättämiäni Intrinsic Value -tasoja.



Olen tutustellut monen muun tavoin Benjamin Grahamin oppeihin, ja tarkoitus olisi kirjottaa blogaus omista Intrinsic Value, Fair Value ja Rock Bottom-tasoista himoitsemilleni ostokohteille. Nyt kuitenkin on vanha suola alkanut niin sanotusti janottaa ja olenkin screenaillut ETF:iä laittaakseni rahaa johonkin. Vaatii kovaa itsekuria pitää käteinen käteisenä, sillä tekisi mieli olla All In monien hajauttamissääntöjen vastaisesti.








Houkuttelevin ETF on itselleni tällä hetkellä iSharesin tarjoama FTSE NAREIT Mortgage Plus Capped Index Fund (NYSEArca:REM), joka seuraa FTSE NAREIT All Mortgage Capped indeksiä, mikä puolestaan sijoittaa asuntolainoihin, niiden korkoihin ja arvopapereihin, jotka ovat mukana asuntolainoissa (REM niissä kiinni siis 98%:sti). Tällä hetkellä asuntolainojen korot ovat alhaisia, joten ETF:n tuottokin laskee riskipreemion madaltuessa. Noususuhdanteessa korkojen noustua tuotto tullee näkymään myös tämänkin indeksiosuusrahaston kassavirrassa.



Oheislukemisena kiinnostuineille voisi olla esimerkiksi Seeking Alphan juttu REM:stä. Tällainen MREIT maksaa oikeastaan kaikki voittonsa ulos osinkoina, ja nämä osingot muodostuvat saaduista koroista. Kulusuhde on REMin kohdalla 0,48% ja osinkotuotto noin 11,4%. Mutta makustellaan makustellaan. Onko sinulla näkemystä REIT ETF:stä?

2 kommenttia:

  1. Suosittelen olemaan All In. Kohta alkaa sellainen nousu, että markkinoilla kannattaa olla mukana juuri nyt!

    VastaaPoista
  2. Juu, onhan se tuokin näkemys. Mutta mihin perustat sen? Oletko tutustunut REIT ETF:iin, esim MORTiin?

    VastaaPoista