keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kehittyykö salkkusi päin rectumin ampullaa?Jos kehittyy, niin oletko valmis ulostamaan ulostuskeskuksen aivokuorelle tuoman viestin mukaisesti? Vai pidätteletkö vielä?Transversaalileike pikkulantion pohjasta. Kuvassa havainnoidaan lantionpohjan lihaksiston suhdetta anaalikanavaan. Ampulla, johon uloste varastoituu, alkaa hetki pektinaalirajan yläpuolelta. Oletko holdannut sinne jotain arvoansaa?


Lisäsin kyselyn blogin oikeaan reunaan muutaman päivän ajaksi, jossa tiedustellaan mielipidettäsi oman salkkusi kehitykseen. Uskallan väittää, että suurimpaa osaa suomalaisisten piensijoittajien salkuista vaivaa Euroopan pankki- ja luotto-ongelmat joko vajavaisen allokaation vuoksi, tai sitten vain kehnon tuurin takia.

Marketwatch uutisoi mielenkiintoisen vaihtoehdon; mitäpä jos Suomi eroaisikin EMU:sta? Nyt on nähty jo Grexitiä, Spanicia, Quitalya ja uusimpana uudissanana Fixitiä. Kukaanhan ei osaa markkinoita ajoittaa, vaikka robotit kovaan tehokkuuteen jo pääsevätkin. Analyysiä ja mielipidettä tulee koko ajan mitä arvostetummalta herralta ja ekonomistilta. Mutta mikä on sinun mielipiteesi? Aiotko ottaa markkinoista mittaa uusilla sijoituksilla nyt kesän aikana? Aiotko irtautua jostakin positiosta, onko kevennyksen paikka?7 kommenttia:

 1. Teen varman ennustuksen: Kuten aina tähänkin asti, osakemarkkinat menevät välillä ylös ja välillä alas :)

  Vakavammin puhuen, näyttää siltä, että kurssit laskettelevat niin pitkään kunnes euroopasta saadaan jotain helpotusta. Onko se Kreikan euromyönteistön voitto, Eurobondit vai EKP:n setelirahoitus? Joku näistä tai joku muu voi tulla eteen kesän aikana, jolloin tilanne on tämän päiväistä parempi.

  Toisaalta voidaan mennä vielä paljon syvemmälle ennen kuin käänne tapahtuu. Käänne kuitenkin tulee, ja yleensä se tulee yllättäen (muistellaampa vaikka vuotta 2009).

  VastaaPoista
 2. Itselleni nuorena sijoittana on ollut hämmentävää tämä volatiilius. Tämmöistäkö tämä on? Oma sijoitusura osakkeiden parissa on siis vasta 1 vuosi 3 kuukautta vanha, ja miettikää, että suurin osa tästä on ollut hyvin synkkää kurssien laskettelua. Oma osittain matalan betan salkku ei ole onneksi ihan indeksien tahdissa laskenut. Sitä käännettä silti odottelen, että ehtisin nähdä sen ylösmenonkin. :)

  Olisi jotekin niin herkkua onnistua vaikka tuurilla ostamaan pohjilta, mutta panttaan seuraavaa ostoani silti vielä kesän loppuun. Todennäköisesti. Katsotaan miten käy. Kotiläksyistäni olen sen silti ollut oppivani, että arvosijoittaja pitkällä sijoitushorisontilla on vahvoilla. Tähän uskoon tuudittautuen...

  VastaaPoista
 3. "Käänne kuitenkin tulee, ja yleensä se tulee yllättäen (muistellaampa vaikka vuotta 2009)."

  Vuonna 2009 maaliskuussa nousukausi alkoi siitä kun Citigroup antoi posarin...

  VastaaPoista
 4. Malttia se vaatii, mutta odotella joutuu vielä pidempään. Matematiikka on harvinaisen pahasti Euroaluetta vastaan. Italia ei tule millään selviytymään veloistaan pidemmällä tähtäimellä. Viiden prosentinkin keskimääräiset korot ovat liikaa. Kreikan ero tuskin paljoa muuttaa. "kaaoksen" stabiloiminen johtaa vielä pahempiin ongelmiin ja se tullaan ennen pitkää huomaamaan. En tosin ole varma missä rahoja pitäisi säilyttää, kun väistämätön tapahtuu. Sen takia kannattaa mielestäni pitää osa rahoistaan sijoituksissa, mutta mielellään nettovelattomissa yrityksissä.

  VastaaPoista
 5. Markkinajohtajat voisivat olla myös hyvä turvapaikka rahoille ison rytinän aikana. Kun tässä näitä mustia maalauksia maalaillaan, niin tekisipä mieli nähdä vielä semmoinen Musta Joutsen. :)

  VastaaPoista
 6. ennennäkemätön finanssikriisi 2009 harhauttaa helposti nykytilannetta. kyseessä oli kerran 50-100 vuoden välein tapahtuma, joka ei muutaman vuoden välein tod.näk. toistu. käsittääkseni markkinat "tietävät" kreikan olevan menetetty tapaus. kaikki merkittävä tapahtuu espanjassa ja italiassa. espanjan valtio ei ole edes tuen jälkeen rajusti ylivelkaantunut. on aivan lapsellista puhua, että näitä maita voitaisiin "pelastaa". ei voida. voidaan toki auttaa pankkiongelmissa, mikä onkin oikea tapa.
  saattaa olla, että pohjat koettiin jo pari viikoa sitten. markkina kun aloittaa nousun silloin kun ei vielä pitäisi.

  VastaaPoista
 7. Laiska sijoittajakin on raportoinut Euroopan tilanteesta omia näkemyksiään.

  http://laiskasijoittaja.blogspot.fi/2012/06/viikonlopun-trilleri.html

  VastaaPoista