keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kyllä kansa tietää


Tänään sulkeutunut epätieteellinen kyselytutkimukseni kertoo sen (N=14, sisältää oman ääneni), että nykyinen taloustilanne peilautuu negatiivisesti tai korkeintaan vain vähän positiivisesti sijoittajien salkkuihin. Neljä vastaajaa uskoi negatiivisen talousvireen Euroopan taloudessa näkyvän myös salkun kehnona arvonkehityksenä. Seitsemän vastajaa, itseni mukaanluettuna, arveli sivuttaisliikettä täksi kesäksi salkulleen, mutta kolme rohkeamielistä sijoittajaa arveli lievän positiivisen kehityksen olevan hyvin mahdollista. Huomionarvoista tässä lähes pseudotieteellisessä kyselyssä oli se, että kukaan ei edes anonyyminä vastaajana uskonut oman osakepoiminnan suojaavan negatiivisilta talousuutisilta ja uskonut salkkunsa kehittyvän kohti koillista. Kertooko se siitä, että olemme riittävän realisteja omien taitojemme ja salkkujemme suhteen? Turskantuoksua siis tiedossa.

 Lukemiseni alla on tällä hetkellä Vesa Puttonsen kirja "Osta halvalla, myy kalliilla". Vaikuttaa aika hyvältä kirjalta siinä mielessä, että Puttonen on onnistunut popularisoimaan muuten melko asia- ja datapitoista finanssimaailmaa erityisesti osakesijoittamisen kannalta. Tuntuu, että olen silti jo kasvanut yli kirjasta. Kirja sopinee paremmin ensikertaa osakkeisiin tutustuvalle. Enkä sano tätä sillä, että olisin edes keskenkertainen osakesijoittaja.

Seuraava osakeostoni tuntuu nyt asettuvan Medtronicin, Seadrillin ja Coca-Colan välille. En vielä tiedä, mikä voisi olla sitten lopullinen valinta. Nyt tulen käyttämään RSI-indikaattoria ja liukuvia keskiarvoja sun muita ostohetken ja erityisesti -kohteen valinnassa. Päivän hintakin vaikuttaa. No, katsellaan, sillä EUR/USD -suhde ei ole niin miellyttävä. Tuntuu jotenkin, että kohta olisi parasta olla vain markkinoilla osakkeina. Katsotaan osuuko lääkärin tuntemukset kohdalleen, vai joudunko vielä finanssimaailmassakin kahlaamaan kadulla virtaavassa veressä...

Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan sanoo Iso kirja. Onko tiedossa turskaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti