lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kvartaalikatsaus Q2/13 -20,38%
Kuluneella kvartaalilla salkkuni arvo laski maltilliset -20,38%. Seuraan salkun tuottoa TWR-pohjaisesti (osingot mukana), joten luvut ovat vertailukelpoisia indekseille ja rahastoille. Indeksitkin heiluivat Q2 aikana ylösalas, mutta mitäpä tuollainen sahaaminen nyt tällaiselle turvallisuushakuiselle arvosijoittajalle meinaa. Ei mitään, juujuu. Kävin jo tälle pikku dropille jo kaksi olennaisinta syytä läpi edellisessä bloggauksessa. Näihin ei mitään lisättävää.

Laajennettaessa perspektiiviä puoleen vuoteen eli H1/13 niin tilanne on hieman siedettävämpi. Jos asiaa pyrkii näkemään positiivisesti, niin salkku ei olekaan miinuksella kuin -5,77% vuoden alusta laskettuna. All World Indexistä ja OMXH Cap Gross Indexistä koostuva verrokki on tämän vuoden aikana +7,32% plussalla, joten rapian 13% tuottoero ja häviäminen indeksille antaa kyllä aihetta vääntää omaa peukaloruuvia tiukemmalle. Sijoittamalla indeksiin, tai esim. kuukausisäästöillä salkkuuni mukaan tulleeseen Seligsonin Global Top 25 Brandsiin olisin plussalla noin +17%. Järki hoi, tässä stock pickeriä koetellaan!

Olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että healthcare-toimialan laadullinen penkominen on se minun juttuni. Olenkin hahmotellut salkkuni rakentumista siten, että valtaosa salkusta rakentuisi aikanaan "ulkoistetun" kvanttimallin päälle, mutta oma analyysin tekeminen ja omat sijoituslöydöt tulisivat laadullisen tutkistelun jälkeen terveydenhuolto- ja lääkealalta. Parinkymmenen yhtiön osakekori ajaisi strategian ydintä tuoden hajautusturvaa jonkin verran, mutta satelliitteina toimivat, lähinnä small cap -yhtiöt, saavat pörrätä oman sijoitusteesinsä mukaisesti ytimen ympärillä. Tästä myöhemmin lisää.

Bloggausinto on hieman hiipunut salkun apatian mukana, mutta loppukevät oli koulussa aika tiukka ja kesä nyt töissä vielä tiukempi. Osakkeiden seuraamiseen käytetty aika on vähentynyt huomattavasti, mutta Twitter tarjoaa mielenkiintoisia liverryksiä lähes livenä osakkeistakin.

SALKKU VUONNA 2013


 1. TWR-tuotto koko vuodelta -5,77% (tammi-kesäkuu)
 2. Q2/13 tuhosi pääomaani karmeasti -20.38%
 3. Vertailuindeksi on tervannut munani tuottamalla H1/13 aikana +7,32%

2 kommenttia:

 1. Auts. Aikamoista heilahtelua :) Toivottelen hyvää kesää ja paranevia sijoituskelejä!

  VastaaPoista
 2. Täälläkin on tullut takkiin viime aikoina ja olen huomattavasti vertailuindeksiä jäljessä. Lisäksi viime vuosi meni pilalle talvivaaran takia. Uskoa koetellaan kyllä kovasti, mutta ei auta kuin jatkaa suunnitellusti ja oppia virheistä. Eiköhän se palkintokin edessä häämötä.

  Sijoittaminen on kuitenkin hyvin pitkän aikavälin touhua ja loppujen lopuksi kuukausittaiset tai jopa puolivuosittaiset muutokset ovat pelkkää kohinaa. Tai näin ainakin uskottelen itselleni :)

  VastaaPoista