keskiviikko 22. elokuuta 2012

Osakkeet: markkinajohtajat jyräävät!

Tein kesäkuun alkupuolella Eristyspotilaille oman listan, johon listasin itseäni kiinnostavia osakkeita. Samaan aikaan tein Reuters Markets -sivustolle oman portfolion, johon ostin kutakin firmaan suunnilleen yhtäläisillä painoilla. Tässä salkun tulos ensimmäisen kolmen kuukauden jälkeen, olkaa hyvät:


Vertailuindeksinä toimii Dow Jones Industrial Average -yleisindeksi. Onko raha paennut turvallisiin osakkeisiin, vai ovatko kyseiset firmat muuten vain niin guruja luomaan omistaja-arvoa hankalina talousaikoina?


Tarkastellessa yksittäisiä osakkeita toteamme Sampon, Seadrillin ja Tescon kehittyneen vahvimmin. Täytyy silti muistaa, että kyseessä on vasta kolme kuukautta ja oma sijoitushorisonttini on osakkeessa kuin osakkeessa vähintään useita vuosia. Mukava alkupala tämä silti on itselleni. Tuntuu, että valitsemani polku arvosijoittamisen liepeillä fundamentteja tutkien ei välttämättä ole tuhoon tuomittua taustapeiliin vilkuilua...

3 kommenttia:

 1. tyylikäs salkku. ainut mikä pisti silmään oli coca-cola ja pepsi samassa salkussa.

  VastaaPoista
 2. Tyylikkyydestä samaa mieltä. :)

  Pepsi ja KO ovat salkussa lähinnä kilpailevina vaihtoehtoina. Kyseessä ei siis ole malli- tai ihannesalkku, vaikka toimiala- allokaatio nyt kohtalainen onkin

  VastaaPoista
 3. Siinä on salkku täynnä laadukkaita firmoja, noita kun saa ostettua hyvään hintaan niin avot. Ei ole sijoittaminen vaikeaa, alkuduuniksi lista hyvistä firmoista ja sitten odottelee hyviä ostokelejä.

  VastaaPoista