tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kvartaalikatsaus Q2/14 +1,13%



Heinäkuu tulla tupsahti. Sijoitusrintamalla on menty omalta osaltani lähes täydellistä radiohiljaisuutta. Ei ole ollut aikaa eikä mielenkiintoa perehtyä yrityksiin ja seurata edes markkinaa kovin syvällisesti. Salkku tuotti kvartaalin aikana rupsakat +1,13% TWR-seurattuna, joten olen johtopäätökseni tehnyt: en pyri omilla osakepoiminnoillani voittamaan markkinaa. Samaan aikaan vertailuindeksini kasvoi (All World Index ja OMXHCAPGI) +5,11%. Vertailukelpoinen kohde olisi myös NASDAQ Biotechology Index (tikkeri NBI), joka kasvoi viime kvartaalilla +8,81%. Vuoden alusta NBI on kasvanut +13,19% ja vertailuindeksini +6,52% ja salkkuni tuotto on ollut H1/14 aikana negatiivinen; se on kutistunut -1,05%.

Toisaalta myös ajatus indeksisijoittamisesta taitaa olla minunkin kohdalla järkevää, sillä riskien hallinta näillä aikaresursseilla ja tällä olemattomalla tietomäärällä ei yksinkertaisesti riitä. Olisi järkevää painottaa ydin-satelliitti -mallia entistä enemmän ja koostaa ydin indekseistä sekä rahastopohjaisesta osakekorista.

Salkussani oleva Medigene AG on kyntänyt heti ostoni jälkeen pohjamudissa ja nyt yhtiö tarjoaakin suunnattua osakeantia sekä laskee liikkelle bondeja, kaikki nämä suunnattu nykyisille omistajille. En todennäköisesti aio osallistua, vaan annan omistukseni hieman dilutoitua. Yhtiö hakee lisärahoitusta syövän immunoterapiaan tarkoitettujen lääkealustojen markkinoille vientiin. Teesini yhtiön laajan lääkealustaportfolion suhteen pitää, aion katsoa tätä korttia vielä pidempään.

Muutoin elämäntilanne on muuttunut huomattavasti. Meille on rakentumassa talo tällä hetkellä ja toisaalta olen vihdoinkin virallisesti lääkärin työssä, vaikkakin viimeinen puolivuotinen on tiedekunnan penkkiä vielä kulutettava. Vaikka status onkin opiskelija, niin työtä pystyy tekemään jo niin mukavasti, että salkkuun alkaa siirtyä rahaa hieman paksumpana purona. Kirjoittelen tällä hetkellä omaa pientä analyysiä aasialaisesta lääketieteellisen teknologian alan firmasta, blogaus siitä tullee kesän aikana. Firma ei ole itselleni nyt ostohinnoissa, mutta on vakavasti seurattavien listalla. Tästä tähän, hyvää ja lämmintä kesää kaikille lukijoille! Muistakaa kuntoilla aerobisesti sekä anaerobisesti, syödä terveellisesti ja pitää kohtuus kaikessa.

3 kommenttia:

  1. Tutkailepa huviksesi Medfield diagnostics - nimistä putiikkia. Kehittävät (lupaavaa?) bedside-metodia aivoinfarktin diagnosointiin (tai oikeammin vuodon poissulkuun)~ Jos metodi saadaan kenttäkelpoiseksi, markkinat ja menestys on valtava.

    VastaaPoista